UTILITEITSBOUW

Slide background

TEKWOODS

weet hoe het werkt

 • Rabobank Middel Harnis

 • Tandarts praktijk Best

utiliteitsbouw

TEKWOODS maakt voor ieder ontwerp, ongeacht vorm en afmeting een passend constructief advies en productie tekeningen. Houtstaten, plaatstaten en assemblylijsten tot aan machineaansturing.

Opdrachtgevers:

HSB-productiebedrijven en aannemers

Skills:

 • BIM 3d Solid Modeling
 • Clash controle
 • Constructieberekeningen

Meer Info

Korte omschrijving

TEKWOODS is een constructieve club voor elke organisatie die iets met HSB doet of wil doen. Productiebedrijf, bouwbedrijf, aannemer, architect, u. HSB staat voor houtskeletbouw: ogenschijnlijk eenvoudige houten constructies waarachter een complexe wereld schuil gaat. De wereld van specialisten. De wereld van TEKWOODS.

 • Constructie berekeningen, berekening op sterkte en doorbuiging
 • Detail berekeningen
 • Bevestigingsadvies
 • Productie tekeningen
 • Detaillering
 • Montage tekeningen
Meer Info

Van sterkteberekening tot productietekening. Van tekensoftware tot constructieadvies voor calculaties. Van foutkansreductie tot montageoverzichten. Van werkvoorbereiding tot capaciteitsprobleem. Van bouwbegeleiding tot Eurocode. En meer. Bij HSB grijpt alles in elkaar en beïnvloedt elkaar.

Deze complexe wereld is verenigd in TEKWOODS. We kennen alle ins & outs van de houtskeletbouw en hebben voor elk vraagstuk een snelle, goed onderbouwde en werkbare oplossing.

Specialties:Complexe zaken terugbrengen tot de essentie. Zo werkt TEKWOODS. Duizend-en-één details integraal vertalen naar eenvoud en overzicht. Daarmee zijn we vanuit onze vijf disciplines rekenwerk, tekenwerk, advies, tekensoftware en begeleiding dagelijks actief. Hoe gespecialiseerd uw project ook is, we zijn er voor u. TEKWOODS weet hoe het werkt

BIM

De meest ingrijpende innovatie van de laatste jaren in de bouw is het ‘virtueel bouwen’ of BIMMEN.

BIM staat voor: Building Information Modeling, oftewel: Bouw Informatie Modellering.
Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging. De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt dat de kans op faalkosten groot is.

BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel.
In de automotive en aerospace-industrie wordt al heel lang dergelijke methodieken en informatieopslag succesvol toegepast

Voor meer info neem contact met ons op.